Properties of lentil slab

ریشه یابی کلمه دال:

کلمه دال ریشه در زبان هندی دارد و در هندوستان برای حبوباتی که به صورت دو نیم شده اند مورد استفاده قرار میگیرد پس اگر حبوباتی مانند عدس قرمز ،ماش سیاه، نخود و … را به صورت دو نیم شده دربیاورند برای نام گذاری آن از دال استفاده میکنند.

دال عدس
دال عدس بسته بندی شده درجه یک آرسیس لایف

تفاوت عدس با دال عدس قرمز:

عدس قهوه ای را بعد از پوست کندن (که تبدیل به عدس قرمز میشود) به دو صورت دانه کامل(football red lentil) و یا دو نیم شده (دال) مورد استفاده قرار میدهند.



دال عدس و این همه خاصیت؟
دال عدس به رنگ قرمز است و طعمی مشابه گوجه فرنگی دارد. دانه های آن نسبت به عدس معمولی کوچکتر است. از خواص دال عدس می توان به اشتها آوری آن اشاره کرد. در این مطلب با فواید درمانی دال عدس آشنا می شوید.

از خواص دال عدس چه می دانید؟

از مهمترین خواص دال عدس می توان به تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد. کارکرد روده و معده با دال عدس بهتر شده و به عنوان یک تحریک کننده اشتها عمل می کند. همچنین به بهبود گردش خون و جلوگیری از بروز لخته های خون نیز کمک می کند.

درمان درد های استخوان و مفاصل از خواص دارویی دال عدس می باشد. به سالمندان یا افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند توصیه می شود حتما از دال عدس به عنوان یک داروی خوراکی مفید استفاده کنند.

خوردن دال عدس به کاهش تشنگی, حرارت کبد و همچنین به پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک می کند.

از دال عدس می توان برای درمان زخم استفاده کرد. خصوصا زخم هایی که در دهان و گلو ظاهر می شوند را می توان با دال عدس درمان کرد. برای اینکار کافیست مقداری از دال عدس پخته شده را چند مرتبه در طی روز تا بهبودی کامل قرقره کنید.

مواد معدنی موجود در دال عدس

دال عدس سرشار از ویتامین های گروه B است. همچنین حاوی اسید آمینه های مختلف, آهن, کلسیم, فسفر, پروتئین و مقدار کمی چربی است. چربی موجود در حبوبات از نوع غیر اشباع است که ضرری برای سلامتی نداشته و از طرفی خوردن آن نیز برای افراد با اضافه وزن بالا مشکلی ایجاد نمی کند. پروتیئن موجود در دال عدس نیز با پروتئین گوشت برابری می کند. به طور مثال در 20 گرم دال عدس پروتئین بیشتری نسبت به 20 گرم گوشت گاو وجود دارد. آهن موجود در دال عدس در رفع کم خونی موثر بوده و باعث افزایش شیر در مادران شیرده می شود.

تقویت قدرت بینایی

خواص دال عدس همانند خواص عدس و خواص ماش موجب تقویت قدرت بینایی و افزایش نور چشم می شود. برای جلوگیری از تنبلی چشم و یا سایر ناراحتی های چشمی می توان از دال عدس استفاده کرد. کاروتن موجود در دال عدس از بهترین تقویت کننده های چشم است.

تقویت قلب

فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و  پیشگیری از ناراحتی های قلبی موثر است. به بیماران قلبی توصیه می شود که در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند.

دال عدس

کاهش قند خون با دال عدس

کاهش قند خون از مهمترین خواص دال عدس است. خوردن روزانه 60 گرم دال عدس به تنظیم قند خون کمک می کند. همچنین در افرادی که عدس یا دال عدس مصرف می کنند میزان مصرف انسولین کمتر است. فیبر موجود در دال عدس از بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری می کند.

درمان بیماری های گوارشی

فیبر تاثیر بسیار خوبی بر سیستم گوارشی می گذارد. فیبر موجود در دال عدس باعث کاهش کلسترول بد خون می شود و از یبوست نیز جلوگیری می کند. همچنین بیماری های گوارشی نظیر التهاب و سندرم روده نیز با کمک دال عدس درمان می شود. از دیگر خواص دال عدس برای دستگاه گوراش می توان به مسهل بودن آن اشاره کرد.

انرژی زایی

جالب است بدانید دال عدس را می توان یک غذای کامل دانست زیرا انرژی زیادی دارد. دو فنجان دال عدس 70 کیلوکالری انرژی دارد. بنابراین می توان از آن به عنوان صبحانه مفید برای تامین انرژی کافی فعالیت های روزانه استفاده کرد. همچنین قبل از فعالیت های ورزشی, کار و یا کوه نوردی می توانید دال عدس میل کنید تا انرژی زیادی را در بدنتان ذخیره شود.

مصرف دال عدس در بارداری

یکی از مقوی ترین خوراکی های توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است. در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند و سلامت جنین به خطر بیفتد.  بنابراین توصیه می شود که دال عدس را در برنامه های غذایی زنان باردار گنجانده شود. علاوه بر دوران بارداری, توصیه می شود که در دوران شیر دهی نیز از دال عدس استفاده شود تا زیرا خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد تامین می گردد.

طبع و مصلح عدس قرمز یا دال عدس چیست؟

 

در طب سنتی، عدس قرمز یا دال عدس طبع گرم و خشک دارد. به افراد با طبع گرم، توصیه می شود در هنگام پخت آن، از روغن کنجد، روغن بادام یا سرکه استفاده کنند. همچنین پختن دال عدس همراه با گوشت، می تواند طبع آن را تعدیل کند. علاوه بر این ها، به کار بردن سبزی های معطر مثل مرزه، پونه، گلپر و حتی زعفران همراه با دال عدس توصیه می شود.


ارزش غذایی دال عدس

هر چند معمولا عدس ها در رژیم غذایی اغلب نادیده گرفته می شوند اما استفاده از آن ها راهی ارزان برای دریافت طیف وسیعی از مواد مغذی است. برای مثال آنها سرشار از ویتامین B، منیزیم، روی و پتاسیم هستند. عدس از بیش از ۲۵ نوع پروتئین تشکیل شده است که آنها را به یک جایگزین عالی برای گوشت تبدیل می کند. عدس ها همچنین منبع عالی آهن هستند؛ ماده معدنی که گاهی اوقات در رژیم گیاه خواری وجود ندارد. اگر چه ممکن است انواع مختلف عدس از نظر محتوای مغذی کمی متفاوت باشد. اما یک فنجان یا معادل ۱۹۸ گرم دال عدس پخته شده به طور کلی ویتامین ها و مواد مغذی زیر را در خود جای داده است:

 

کالری: ۲۳۰

کربوهیدرات: ۳۹.۹ گرم

پروتئین: ۱۷.۹ گرم

چربی: ۰.۸ گرم

فیبر: ۱۵.۶ گرم

*میزان مصرف روزانه (RDI)

تیامین: ۲۲ درصد از RDI

نیاسین: ۱۰ درصد از RDI

پانتوتنیک اسید: ۱۳ درصد از RDI

آهن: ۳۷ درصد از RDI

منیزیم: ۱۸ of از RDI

فسفر: ۳۶ درصد از RDI

پتاسیم: ۲۱ درصد از RDI

روی: ۱۷ درصد از RDI

مس: ۲۵ درصد از RDI

منگنز: ۴۹ درصد از RDI

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN